Sunday, June 9, 2013

SABAH TRIP - DAY 2 - PART 4

PANJANGNYAAA cerita untuk trip pergi Sabah ni..ok kali ini ceritanya adalah sambungan dari episod lepas ye..klik SINI

selepas kami beramai-ramai berjalan menaikan jambatan gantung tamparuli, kami meneruskan perjalanan ke Kundasang, Sabah. jalan nak ke Kundasang memang agak mencabar berikutan kita akan ke kaki gunung Kinabalu so jalannya macam ular. driver yang dah lepas Genting Highland or Cameron (jalan lama yer) bolehla cuba memandu di Kundasang..hehe



ini view sepanjang  perjalanan aku ke Kundasang..tu dia puncak Gunung Kinabalu..nampak tak? puncaknya ditutupi awan..

kami masih ada pit stop lagi sebelum nak sampai ke Kundasang..iaitu Pekan Nabalu..pekan ni macam hidup segan mati tak mahu..tapi singgah tetap singgah..ni la orang Malaysia..always support each other punya bisnes maa..hehehe..padahal memang kaki shoping..tak kisah la tempat apa pun, msti singgahh..haha

turun-turun je van nampak orang jual makanan dulu..macam sedap je buah-buahan tu..


rupa-rupanya ada macam-macam cenderahati yang boleh dibeli kat di sini..jom kita tengok apa yang bakal berkenan di hati..






aku suka t-shirt yang dijual di sini..banyak design yang menarik dan colourful sangat. harga lebih murah daripada pasar malam kampung air tu..sini boleh dapat bawah RM20 je sehelai baju..


 fridge magnet. lebih menarik yang di pasar tamu gaya..hohoho


nenas bersama barangan kraf..hmm tak faham konsep display ni..tetapi menarik perhatian juga..heheh


uweekkk








garang kan muka kura-kura ni?tak mesra langsung..huhu


alalala comei..i love u mummy..

selain cenderahati, ada pelbagai jenis makanan juga..



ini namanya buah tarap/terap..rasanya tak tahu macam mana..




ok tamat sudah babak di PEKAN NABALU..

ingat nak habiskan terus trip day 2 ni tapi macam tak sempat je..banyak lagi pic2 yang tak masuk lagi..aku sambung kemudian la ye..hehe..

KBAI

No comments: